Præstebro Kirke
Der er ingen kirkegård i umiddelbar tilknytning til kirken, som i stedet er omgivet af et grønt anlæg, tegnet af landskabsarkitekterne Morten Klint (1918-1978) og Knud Lund-Sørensen (1930-2019). Foto: 2007.
Af .
Licens: CC BY SA 2.5

er en sognekirke, der ligger østligt i Herlev, umiddelbart øst for Herlev Hospital.

Kirkegård

Der er ingen kirkegård i umiddelbar tilknytning til kirken, som i stedet er omgivet af et grønt anlæg, tegnet af landskabsarkitekterne Morten Klint (1918-1978) og Knud Lund-Sørensen (1930-2019).

Omgivelserne er anlagt, så kirken kan ses fra vejene, som ligger i en lund af robinier. Både den brostensbelagte ankomstplads og parkeringsplads samt den græsklædte gårdhave indrammes af gule teglstensmure. Umiddelbart øst for kirken står en kampanile, altså et klokketårn, i tilsvarende materialer.

Kirkebygning

Kirken er tegnet af Inger og Johannes Exner og stod færdig i 1969 som en rødstenskirke med en lav, klosteragtig søjlegang omkring et centralt, kubisk kirkerum. Indvendigt præges kirkerummet af den centralt placerede, nedhængte ovenlyskuppel, som direkte oplyser alterpartiet nedenfor.

Inventar

Det meste inventar er tegnet af kirkens arkitekter, herunder alterbordet i aluminium og bøgetræ, mens døbefonten af aluminium fra 1986 er af Bent Exner.

I kirkens indhegnede have står en Golgatagruppe – tre kors i cortenstål, tegnet af Johannes Exner og opstillet i 1976.

Læs mere i Den Store Danske

Læs mere i Trap Danmark

Eksterne links

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig