Hypokapnibehandling
Ved et angstanfald kan man trække vejret så hurtigt og meget, at man puster for meget kuldioxid (CO2) ud. Når der er for lidt kuldioxid i blodet kaldes det hypokapni, og det kan blandt andet medføre prikken i fingrene og besvimelse. En måde hvorpå man kan behandle hypokapni på, er ved at trække vejret ind og ud i en papirpose. Da vil man genindånde det kuldioxid, man lige har pustet ud, og niveauet vil så stige igen.
Hypokapnibehandling
Af /Shutterstock.

Hypokapni er for lav koncentration af kuldioxid (CO2 ) i blodet. Det er en tilstand, der kan forekomme ved hyperventilation. Hypokapni kan føre til symptomer som prikken i fingrene og prikken rundt om munden, synsforstyrrelser og besvimelse.

Hypokapni kan bl.a. forekomme i forbindelse med et angstanfald. Her kan hypokapni behandles ved at trække vejret ind i en pose. På den måde vil den kuldioxid der pustes ud fra lungerne, blive genindåndet ved næste indånding. Hypokapni ved et angstanfald kan også behandles ved at trække vejret mod modstand, fx igennem et rør.

Læs mere på lex.dk

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig