Nyheder

1. december

To nye redaktører

Jørgen Nørby Jensen er pr. 1.12.2019 ansat som redaktør ved Den Store Danske på lex.dk. Han har tidligere arbejdet som informationsmedarbejder og seniorkonsulent ved Dansk Sprognævn, som oplæser for Politiken og som ordbogsforfatter på Gyldendal. Jørgen har stor erfaring med formidling og opslagsværker, og han har et større kendskab til dansk sprog end de fleste. Han er oprindeligt uddannet cand.mag. i dansk og sprogvidenskab fra Odense Universitet.

Suzanne Rindom er pr. 1.12.2019 ansat som redaktør ved Den Store Danske på lex.dk. Hun har omfattende erfaring med digital forskningsformidling, senest fra DTU Fødevareinstituttet, hvor hun i tæt samarbejde med de videnskabelige medarbejdere har sørget for at gøre viden synlig for myndigheder, medier, forskere og interesserede borgere. Hendes erfaring spænder fra rådgivning af forskere om digital formidling til at have ansvaret for en række videnskabelige websites. Suzanne er oprindeligt uddannet som kandidat i kommunikation og biologi fra RUC.


15. november

Første værk på lex.dk

Trap Danmark er et værk, der – med udgangspunkt i steder – beskriver Danmark. Værket lanceres nu på trap.lex.dk. I første omgang med beskrivelser af steder i 15 kommuner. De resterende kommuner bliver tilføjet, efterhånden som bindene i bogværket Trap Danmark udkommer.

På trap.lex.dk kan du finde viden om fx Læsø ved at

  • klikke på steder på et kort
  • klikke dig gennem en emneoversigt
  • eller ved at skrive et søgeord

Mange veje fører til Læsø.


22. oktober

Lyden af lex.dk

Radiostationen LOUD vandt udbud om offentlige midler til at sende en bred vifte af programmer på en DAB-kanal. Foreningen lex.dk er blandt de mange partnere, der udgør LOUD.

Det er planen, at lex.dk i LOUD-regi skal sende ca. halvanden time om ugen. Programmerne tager udgangspunkt i myter, som holdes op mod fakta. Fakta findes i leksikonet, som i forvejen bruges af radiostationens målgruppe, unge. Læs mere på LOUDs hjemmeside.


10-11. Oktober

Europæisk samarbejde

I oktober deltog lex.dk i en konference i Bruxelles. Det norske leksikon snl.no og organisationen bag det stod for et program, hvor de ca. 20 deltagende leksikon-projekter præsenterede deres projekter for hinanden. En rød tråd i programmet var de udfordringer, opslagsværker står overfor, når de i udgives digitalt. Læs mere på konferencens hjemmeside.

deltagere i konference om digitale encyklopædier